Istaknuto da je dužnost međunarodne zajednice zaustaviti Izrael koji zanemaruje ljudsku savjest i zakon te šteti globalnom miru i stabilnosti.     Foto: AA

Snimci iz bolnice Shifa u Gazi dokaz su da Izrael ima za cilj namjerno i sistemsko uništavanje palestinskog naroda, poručeno je u ponedjeljak iz Ministarstva vanjskih poslova Turkiye.

"Zločini koje su počinile izraelske vlasti u posljednjih šest mjeseci zauzeli su mjesto među najvećim barbarstvima koje je doživjela ljudska povijest", navedeno je u saopćenju.

Navedeno je da će se suditi svima koji su počinili te zločine, a imena onih koji su zažmirili na činjenje tih zločina ostat će u povijesti upisana kao crna mrlja.

Istaknuto da je dužnost međunarodne zajednice zaustaviti Izrael koji zanemaruje ljudsku savjest i zakon te šteti globalnom miru i stabilnosti.

"Neophodne mjere moraju se poduzeti bez odgode kako bi se osigurala provedba najnovije odluke o prekidu vatre koju je donijelo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda i dodatnih mjera koje je najavio Međunarodni sud pravde", zaključeno je.

TRT Balkan / agencije