U obraćanju, ambasador Kalkavan je zahvalio svim gostima što su prisustvovali iftaru.     Foto: AA

Ambasada Republike Turkiye u Podgorici, povodom muslimanskog mjeseca posta, ramazana, priredila je večeras iftar za brojne visoke zvanice iz političkog, diplomatskog, vjerskog, privrednog i kulturnog života Crne Gore.

Svečanom iftaru, prisustvovali su, između ostalih, domaćin iftara, ambasador Turkiye u Crnoj Gori Bariš Kalkavan, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić, potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić, ministri u Vladi, poslanici, ambasadori, kao i predsjednici opština.

Iftaru su prisustvovali i predstavnici političkih partija, imami, kao i predstavnici javnog, društvenog i kulturnog života.

U obraćanju, ambasador Kalkavan je zahvalio svim gostima što su prisustvovali iftaru.

“Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je pokazatelj da je Crna Gora zemlja suživota”, kazao je Kalkavan.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je ponosan i srećan što je večeras prisustvovao iftaru.

“Islamska vjera i tradicija predstavljaju neraskidivi dio bogate riznice našeg društva na kojoj se temelje vrijednosti multikulturalizma i tolerancije u Crnoj Gori. Mjesec eamazana simboliše period duhovne obnove i milosrđa, kada vjernici islamske vjere ličnom požrtvonašću svjedoče čovjekoljublje i duhovnom miru”, kazao je Milatović.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić poručio je da mu je zadovoljstvo “da u ovoj ramazanskoj noći podijelimo zalogaj hljeba”.

“Ramazan nas čini boljim. Ja sam vrlo ponosan na svoje pripadnike Islamske zajednice u Crnoj Gori, od Ulcinja do Pljevalja, na sve ono što rade i kako se ponašaju svih ovih godina. Ponekad osjećaj manjine daje čovjeku bolji sluh da nasluti i osjeti vrijeme koje slijedi. Muslimani u Crnoj Gori imaju prijatelje i na Istoku i na Zapadu”, kazao je Fejzić.

Iftaru su prisustvovali i čelnici diplomatskih, privrednih i kulturnih predstavništava Turkiye koji posluju u Crnoj Gori.

TRT Balkan / agencije