Građane su pozvali da ukoliko imaju bilo kakve informacije odmah pozovu policiju na broj 192.     Foto: AA

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, povodom slučaja nestanka dvogodišnje djevojčice Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora, apelovalo je na medije da ne objavljuju neprovjerene i netačne informacije, jer na taj način ugrožavaju istragu, čiji je cilj da se djevojčica što prije pronađe.

"Bezbednost i pronalazak devojčice je apsolutni prioritet koji je iznad svih drugih interesa. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na pronalasku devojčice kao i na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa njenim nestankom", navodi se u apelu MUP-a Srbije.

Djevojčica Danka Ilić, koja je nestala u utorak u 13.45 časova u borskom naselju Banjsko Polje, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.

MUP Srbije u srijedu naveče je saopštio da su obustavili dalju pretragu za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji.

"Nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavljena je dalja pretraga s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara", objavilo je Ministarstvo.

U potrazi je učestvovalo više od 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - Žandarmerija, policija opšte nadležnosti, Uprava kriminalističke policije, Uprava za tehniku, Helikopterska jedinica, Sektor za vanredne situacije, Uprava saobraćajne policije, Policijska uprava u Boru, kao i Gorska služba spasavanja i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Pripadnici MUP-a Srbije aktivirali su, prvi put, sistem "Pronađi me" za hitno obavještavanje javnosti zbog slučaja nestanka dvogodišnje djevojčice.

Građane su pozvali da ukoliko imaju bilo kakve informacije odmah pozovu policiju na broj 192.

TRT Balkan / agencije